Project NU!: Koop sociaal…de eindstand

De eerste editie van Project NU! zit erop. Zo’n zes weken lang stond onder de titel ‘Koop sociaal’ de vraag centraal: ‘Welk produkt of dienst die je nu gebruikt zou jij vervangen door dat van een sociaal ondernemer?‘ Doel is dat een sociaal ondernemer meer omzet en dus meer voet aan de grond krijgt, en meer bekendheid. Via Twitter, Facebook en good old email kon je daarop een antwoord geven. Die zijn op dit blog op op onze Facebookpagina gepubliceerd.

Hoe herken ik een sociaal ondernemer?

Behalve heel veel leuke reacties (zie daarvoor verderop), kregen we ook opvallend vaak de opmerking: ‘ik probeer zo duurzaam mogelijk spullen aan te schaffen. Maar ik weet soms niet of het door een sociaal ondernemer geproduceerd is. Hoe weet ik dat?’
Toegegeven, dat is ook moeilijk om te zien. Aan de ene kant is dat goed, want sociaal ondernemers hebben produkten en diensten die even goed en even mooi zijn als hun ‘gewone’ variant.

Vertel je verhaal!

Aan de andere kant ligt er dus een duidelijke opdracht voor sociaal ondernemers. ‘Vertel je verhaal’ luidt die opdracht. Laat zien dat jouw produkt of dienst bijdraagt aan een betere en rechtvaardiger wereld. Want er is een groeiende groep mensen die dat steeds belangrijker vindt. Die mensen baseren hun keuze voor een (groot) deel op het verhaal achter dat produkt of die dienst.

Er ligt ook een taak voor organisaties die sociaal ondernemerschap voor het voetlicht willen brengen. Voor sociaalondernemen.nu dus om nog meer en nog duidelijker te vertellen over deze groep ondernemers en om mensen te inspireren. Voor organisaties als Social Enterprise NL, The Hub en GreenWish om deze ondernemers meer voor het voetlicht brengen en hen te begeleiden in hun ondernemerschap.
Er is kortom nog een hoop werk te doen.

De lijst

Terug naar Project NU! en de lijst van ondernemers die we de afgelopen week hebben verzameld. Daaarmee zijn we al een stukje op de goede weg. Laat ‘m een inspiratiebron zijn voor wat je kunt doen.
Zo kun je:

Er zijn kortom een hele hoop mogelijkheden. Op iedereenwinst.nl vind je een hele lijst die voortdurende aangevuld wordt

Volgende week starten we een nieuwe Project NU!

 

 

 

www.iedereenwinst.com is green hosted by Greenhost
www.allesduurzaam.nl is green hosted by Greenhost
DeliciousDiggNUjijTumblrSphereEmailLinkedInTwitterShare

gerelateerde artikelen

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*