Nachtrestaurant: tegen voedselverspilling, voor meer contact

Gisteravond had ik een etentje met mijn collega’s van Nachtrestaurant. Collega A vertelde hoe het haar was vergaan tijdens deze tweede editie van het event tegen voedselverspilling. Ze was haar buurtje afgegaan voorafgaand aan het event en had bij iedereen eten opgehaald dat anders in de vuilnisbak beland was. Daarmee had ze in ieder geval haar buurman aan het denken gezet: ‘ik heb nooit restjes’ had ‘ie gezegd. Collega A kon het niet geloven. Ze zei het niet maar liet een veelbetekenende stilte vallen. ‘Nee’ vervolgde hij, ‘ik hou niet van “oud” eten, ik gebruik altijd verse produkten. Als er iets over is, gooi ik het weg.’ Het was even stil, toen drong tot de buurman door wat hij had gezegd. En, belangrijker nog, wat ‘ie altijd deed. ‘Oeps’, was zijn antwoord. Collega A onderzoekt natuurlijk niet zijn vuilnisbak, maar bewustwording is de eerste stap.

Facebookgroep

Misschien nog wel belangrijker dan die bewustwording is een ander effect dat ze heeft bereikt. ‘We hebben een Facebookgroep gemaakt voor ons buurtje’, vertelde ze. ‘We kennen elkaar nauwelijks, en op deze manier hebben we toch wat meer contact. Laatst had ik heel veel appels over’, vervolgde ze. ‘Daar heb ik appelflappen van gemaakt en via Facebook ‘uitgedeeld.’

Mooi is dat: hoe Nachtrestaurant niet alleen leidt tot meer bewustzijn over eten maar ook tot meer contact in een buurt.

DeliciousDiggNUjijTumblrSphereEmailLinkedInTwitterShare

gerelateerde artikelen

Post a Comment

Your email is never shared. Required fields are marked *

*
*